Förskola

torsdag 21 augusti 2014

Kompetensutveckling - Skogen som klassrum!

Under gårdagens regnigaste dag fick vi pedagoger på Mimers Brunn och Tankeborgen Svartlå Fria utbilda oss i Skogen som klassrum anordnat av Naturskyddsföreningen. Artikel finns att läsa på kurirens hemsida för dig som är prenumerant!

Trots regnet blev det en riktigt trevlig utedag fylld av bra och målinriktade övningar som vi kommer att ha bra nytta av i vårt arbete med era barn. Varför inte leka under Hökens vingar med mattetal istället för färger? Eller Följa John där rörelsen istället måste vara ett verb eller ett adjektiv? Många roliga och kluriga övningar och lektioner som vi är sugna att pröva på!

Eftersom att vår profil bygger på upplevelsebaserat lärande och utomhuspedagogik var detta en perfekt utbildning!





I denna övning fick vi ha en lapp på ett djur eller växt på ryggen. Med ja och nej-frågor skulle vi komma på vilket djur som var just vårat. När det var klurat ut fick vi sätta våra lappar på framsidan av jackan och presentera oss med ett nytt efternamn. "Hej! Jag heter Cecilia Lingon!" Uppgiften gick sedan ut på att skicka en skör tråd mellan varandra så att vi kunde se sammanhanget i naturen - alla är beroende och viktiga för varandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar